‘’Bayram gönüllerimize sevinç hanelerimize huzur ve sağlık getirsin’’
Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İslâm âleminin ve Kocaelili hemşerilerinin bayramını tebrik etti. Başkan Büyükakın, bayramların dinî ve millî duyguların perçinlendiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, millî birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği günler olduğunu ifade etti.

Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha oruçlarla, hatimlerle, teravihlerle tamamlamayı nasip eden Rabbimize şükürler olsun.
Bu Ramazan’da salgın nedeniyle iftar sofralarında, camilerde teravih namazlarında birlikte olamasak da gönüllerde buluştuk. Pandemi dönemi bize her zamankinden daha çok bir olmayı, birlik olmayı hatırlattı. İftar sofralarında bir araya gelmenin, camilerde omuz omuza saf tutmanın, sevdiklerimize gönlümüzce sarılmanın, sokaklarda özgürce dolaşmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağladı.
Biz de bu amaçla mübarek Ramazan ayı boyunca şehrimizin en ücra köşelerindeki ihtiyaç sahiplerine bile ulaşarak, yardım elimizi uzatmaya çalıştık. Kocaeli’nde salgından etkilenen her kesimin yanında olmaya gayret gösterdik. Engellilerimizin, yaşlılarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri için Büyükşehir personelimiz Ramazan boyunca yanlarında oldu. Çocuklarımız ve gençlerimizi de unutmadık. Onlar için sosyal medyada online programlar yayınladık. Pandemiden etkilenen esnafımıza can suyu olmaya gayret gösterdik.
Ramazan ayındaki tam kapanma döneminde devletimizin koyduğu kısıtlamalara azami derecede özen gösteren tüm Kocaelili hemşerilerime teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinde bile hastanelerimizde gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık ordumuzun her bir neferine şükranlarımı sunuyorum. Kocaeli’de Ramazan aylarında toplu iftar sofralarına oturur, oruçlarımızı birlikte açardık.
Bayram geldiğinde ise artık bir gelenek haline gelen Kent Bayramlaşmasında bir araya gelirdik. Hemşerilerimiz, STK’larımız ve derneklerimizle kucaklaşır, bayram coşkusunu hep birlikte yaşardık. Bu bayram iyi niyet dileklerimizi yine birbirimize uzaktan göndereceğiz ama gönüllerimiz hep bir olacak, kalplerimiz birlikte atacak.
Büyükşehir olarak, pandemi sürecinin ilk gününden bu yana olduğu gibi halkımızın huzuru, mutluluğu ve sağlığı için canla başla çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bu salgının yok olması Allah’ın izniyle çok yakındır. Güzel günler, sağlık ve mutluluk dolu yarınlar bizleri bekliyor. Bayramın, başta İslam dünyası olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kocaelili hemşerilerimi en kalbi duygularımla ve muhabbetle selamlıyor, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Allah, birlikte nice bayramlara sağlık, huzur ve mutluluk içinde kavuşmayı nasip etsin.’’
Büyükakın, Ramazan Bayramı öncesinde Bağçeşme ve Polis Şehitliğini ziyaret etti
Kural ve hukuk tanımaz bir İsrail’in Filistin’de devlet terörü şeklinde uyguladığı politikalarla Filistinlilere zulüm ettiğini söyleyen Başkan Büyükakın, “Bu zulme elimizle, dilimizle, bir şekilde engel olacağız” dedi.
Başkan Büyükakın, ‘’İşgalci İsrail, devlet terörü uyguluyor’’
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ramazan Bayramı öncesinde Bağçeşme ve Polis Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerine karanfil koyan ve dualar eden Başkan Büyükakın, burada yaptığı açıklamada, “Öncelikle Ramazan Bayramı’nın Kocaelili hemşerilerimin, ülkemiz vatandaşlarının, dünya Müslümanlarının ve insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Bu vesileyle cennet vatanımızın bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kabirleri nur, mekânları cennet, makamları da âlî olsun” dedi. İşgal altındaki Doğu Kudüs’teki gerilimlere de değinen Başkan Büyükakın, “Başta dünyada kan ve göz yaşının akmaya devam ettiği, en önemlisi Kudüs’te yaşanan ve buna benzer olayların son bulmasını bu bayram vesilesiyle yürekten temenni ediyorum. Filistinli kardeşlerimize karşı çok ciddi bir kan ve gözyaşı operasyonu yıllardır devam ediyor” ifadelerini sarf etti.

“BENZER SENARYO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
“Uluslararası hukuk kuralları yerle bir edilerek gözyaşı ve kan akıyor” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Kural ve hukuk tanımaz işgalci İsrail devletinin adeta devlet terörü şeklinde uyguladığı politikalarla oradaki kardeşlerimiz adeta yıllardır zulme maruz kalıyor. Özellikle mübarek aylarda bunu müteakip kereler tekrar ettirdiler. Bu seferde bir benzer senaryo ile karşı karşıyayız. İnşallah insanlık hâkim gelecek, insanlık onuru oradaki zorlukları aşmamıza vesile olacak. Bir şekilde elimizle, dilimizle engel olacağız oradaki yaşananlara.” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE FELAHA ERMEMİZE VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
Açıklamalarına “Dünyada akan gözyaşı ve kanın durmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Zorlu pandemi koşullarının da geride kalmasını bu kapanma döneminin bu zorlukları hep birlikte felaha ermemize vesile olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın bayramını bir kez daha tebrik ediyor, Ramazan Bayramının tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” vurgusunu yaparak açıklamasını tamamladı.