Nokta Reklam
Yaşam

Gaziantep Tanıtım Günleri 9-14 Kasım arasında gerçekleşecek

Türkiye Gaziantep Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Gaziantep tanıtım günlerinin 9-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi

Türkiye Gaziantep Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, yönetiminin de hazır bulunduğu kahvaltıda basın mensupları ile buluştu.

Programa Kocaeli Gaziantepliler Derneği Başkanı Ahmet Feyzi Öner, Kadın Kolları Başkanı Hülya Özaygut da katıldı. SEKA Park Otel’de Gaziantep Tanıtım Günleri öncesi açıklama yapan Başkan Özaygut, “Bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz tanıtım günleri, 9-14 Kasım tarihleri arasında İnterteks Fuar Alanı bahçesinde gerçekleştirilecek” dedi.

Tanıtım günlerinin protokol açılışı 10 Kasım saat 14:00’da yapılacak. Tanıtım günleri bu yıl ‘Atadan Toruna Lezzetler Şöleni’ adıyla gerçekleştirilecek. Tanıtım programına il protokolünün yanı sıra Gaziantep’in birkaç ilçe belediye başkanı da katılacak.

Kahvaltı sonrası açıklama yapan Türkiye Gaziantepliler Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut, ‘’Pandemiden dolayı yapamadığımız Gaziantep Tanıtım Günlerimiz başlıyor. Tanıtım günlerimiz bu yıl ‘Atadan Toruna Lezzetler Şöleni adıyla yapılacak.

Hep beraber Kocaelimizi ve Gaziantepimizi tanıtmak için Gaziantep tanıtım günleri için eğlenceli bir aktivite yapacağız. İnsanlar bugünü bekliyor. Pandemiden dolayı 2 yıldan beri yapamıyorduk Sayın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle İnterteks Fuar alanının bahçesini kullanacağız. Bu sene güzel programlar hazırladık. Yerel sanatçıları, toplum kuruluşlarını destekleyeceğiz” dedi.

FİYAT DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK
Kan bağışı ile ilgili Kızılay’la güzel bir çalışma yaptıklarını da anlatan Başkan Özaygut, “Kocaeli halkını pandemiden sonra bir araya getirmek amacımız. Halkımızı Antep günlerinde görmekten mutluluk duyarız. Açık alanda yağmura ve soğuğa karşı önlemlerimizi aldık.

Pandemi sürecinde dışarıda olması da iyi olacak. Buradan katılan birkaç baklavacımız ve 120’ye yakın esnaf standımız olacak. Sıra gecesi için Gaziantep’ten bir ekip gelecek. Güzel ve eğlenceli bir ekip herkesin seveceğini düşünüyoruz.

Pandemi döneminde daha çok yerel sanatçılarımızı destekleyeceğiz. 9-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Komisyonda hem gelen esnafa fiyat değerlendirmesini biz yapacağız ama Kocaeli’deki fiyatlarla dengeli tutmaya çalışacağız” dedi.

Gaziantep Tanıtım Günleri
Gaziantep Tanıtım Günleri

50 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ
Kocaeli ve Gaziantep’in birçok ortak noktası olduğuna değinen Başkan Özaygut, “Gaziantep her ne kadar doğduğumuz şehir olsa da Kocaeli de yaşadığımız şehir. Böyle günler kültürlerimizi kaynaştırmak açısından önemli etkinlikler. Gaziantep Konfederasyon Dernekleri olarak tüm giderleri kendimiz karşılıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sadece bize alan tahsis ediyor.

Bu sebepten dolayı da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz. Pandemiden kaynaklı 50 Binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Sadece Kocaeli olarak değil; Düzce, İstanbul, Sakarya’dan da gelecek olanlar var. Çocuklar için sirklerimiz olacak, bütün okullara ücretsiz bilet dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Başkan Özaygut, “Tanıtım günleri boyunca her akşam sıra gecesi etkinliği yapılacak. 13-14 Kasım tarihlerinde ise çocuklara yönelik sirk gösterisi olacak. Umarım güzel bir etkinlik olur. Gaziantepimizi tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Gaziantep Tanıtım Günleri 9-14 Kasım arasında gerçekleşecek

Böyle güzel bir etkinlikle de Kocaelimizi gündeme taşımız olacağız. Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanımız Fatma Hanım yurtdışında o tarihlerde. Eğer tanıtım günleri tarihlerinde dönerse mutlaka uğrayacaktır” dedi. Unutulan meslekleri ve yemekleri gün yüzüne çıkarmak için 81 ilimizde Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, konfederasyon ve federasyonlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan geçen yıl Gaziantep’e yerli ve yabancı 3 Milyon turist geldiğini tespit ettik” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu