Nokta Reklam
Güncel

Görüntü kirliliğine geçit yok

Kent genelinde izinsiz konulan ve görsel kirlilik oluşturan tabelalar ve totemler için çalışma yaptı. Yol kenarlarında yer alan irili ufaklı reklam tabelaları ve totemler zabıta ekiplerince kaldırıldı. İlçelerin tamamında izinsiz konulan tabelalar yerlerinden söküldü. Bin civarındaki tabelanın kaldırılmasıyla görüntü kirliliğinin de önüne geçildi.   

 

KANUNA AYKIRI TABELALAR

Kocaeli ili idari sınırları içerisinde izinsiz reklam, tabela ve totemlerin yol açabileceği görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve kent estetiğine katkıda bulunmak için uygulama yapıldı. Kocaeli Kanunu’na aykırı izinsiz olduğu tespit edilen reklam tabelaları ve totemler zabıta dairesi başkanlığı ekiplerince birlikte kaldırıldı.

 

İZİN ALMADAN TABELA DİKMEYİN

1 Kasım 2016 tarihinden itibaren  Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde tabelalar kaldırılmaya başlanmıştı. Bu proje kapsamında çalışma yapan teknik ekipleri, iş yerlerinin ve firmalarının reklamlarını yapmak isteyen vatandaşların ilgili belediyeden izin almadan reklam araçları dikmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Başa dön tuşu