İşte Kışın İlk Kardan Adamı!

Kış yaklaşıyor, hava sıcaklıkları adım adım düşüyor. Kuzey doğu illerimizde kışın etkileri tam olarak görülmeye başladı. Ardahan’da dün aralıklarla yağan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı sonrası Ardahan-Posof karayolu ve 17 köye ulaşım sağlanamıyor.
Yoğun kar ve tipi dolayısıyla sürücülerin trafikte ilerlemekte güçlük çektiği kentin birçok noktasında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Kar ve tipinin etkili olduğu Ardahan-Posof karayolunda ulaşım durdu. Kentte 17 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinin verdiği bilgiye göre ekipler yolları açmak için bölgeye sevk edildi.
YURTTA HAVA NASIL OLACAK?
Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan ile Gümüşhane, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu’da yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 4 derece azalacağı, kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.





