Kartepe’de Ağaç Kardeşliği

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından TEMA işbirliği ile yapılan çalışmada çocukların doğa ile kurdukları ilişkinin güçlendirilmesi amacı ile Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında 17 Ağustos İlkokulu’nda uygulamalı eğitim yapıldı. Yapılan eğitimde, çocukların yaşadıkları çevrenin farkında olmaları sağlandı.
Kartepeli Çocuklar Doğayı Tanıyarak Büyüyor
Çevrelerindeki farklılıklardan örnekler veren çocuklara çeşitli sorular sorarak doğayla ilişkilerinin kuvvetlenmesi için çalışmalar yapan Kartepe Belediyesi, eğitim çalışmalarına hız verdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Belediye başkanımızdan ve Tema Vakfından aldığımız destekle toprakla, doğayla iç içe bir nesil yetiştirmek için çalışmalara başladık. Tema Vakfı ortaklığıyla yapılan Ağaç Kardeşliği Projesi ile birlikte 2 yıl boyunca uygulayacağımız eğitimle çocuklar çevreleri hakkında farkındalık kazanarak bir ağacın tohumdan ağaca dönüşmesine tanıklık edecekler. Ayrıca Balıkesir’de projeyi uygulayan öğrencilerimiz adına birer fidan dikildi artık onların da dünyada dikili bir fidanları var” diyerek proje çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptılar.
Kartepe’de yaşayan çocukların çok şanslı olduklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de, “Günümüzde pek çok çocuk kitap sayfalarında, kağıtlar üzerinde yaprak yapılarını görmekte. Eşsiz doğa güzelliğine sahip Kartepe’de ise yavrularımız çok şanslı. Proje kapsamında verilen eğitimlerle yavrularımız bu tür yaprak yapılarını doğada bire bir görüp tanıma imkanı buluyorlar” dedi.





