Kartepe'de Kadınlar Sağlık Taramasından Geçti

Kartepe Belediyesi Kadın Spor Yaşam Merkezi, kadınlara yönelik sağlık taramalarına devam ediyor. Kadın Spor Merkezlerine gelen sağlık ekipleri hemoglobin, tansiyon, kolesterol ve alyuvar sayımları yapıyor. Her hafta düzenli olarak yapılan kontrollerde bu zamana kadar Köseköy, Ataevler, Suadiye, Maşukiye ve Hasan Paşa Mahallelerinde yapıldı. Bin kadın kontrollerden geçerken, testler sonrasında sağlık personeli tarafından bilgi verildi.
KEMİK ÖLÇÜMÜ YAPILDI
Ayrıca her Perşembe kemik ölçümleri yapılıyor. Kadın Spor Merkezleri ve KAR-MEK kurs yerlerinde yapılan ölçümler sonunda bilgi verildi. Son bir ay içerisinde 500 kemik ölçümü yapıldı. Köseköy, Ataevler, Suadiye, Maşukiye ve Hasan Paşa Mahallesi’nde yapılan kemik ölçümlerine diğer mahallelerle devam edilecek.
KARTEPE’DE KADIN OLMAK
“Kadın olmak ayrıcalıktır” diyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kadınlarımızın sosyal hayatının yanı sıra sağlıkları yaşamaları içinde gereken kontroller yapılmaktadır. Kadın sağlıklı olursa toplumda sağlıklı olur. Bundan dolayı kadınlarımıza ayrı bir önem veriyoruz. kadınlarımıza yönelik uygulanan projelere gösterilen ilgi bizleri memnun etmektedir” ifadelerini kullandı.





