Nokta Reklam
İGF

KKTC ziyareti öncesi önemli açıklamalar

KKTC ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adadaki kardeşlerimizle çifte bayram yaşayacağız. Müjdemi Kuzey Kıbrıs Parlamentosu’ndaki konuşmamda açıklayacağım” dedi.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’ye hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs Türk’ü adada yarım asırdan fazla süredir eşitlik ve adalet mücadelesi verdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı eşit ortağı olduğu adada, egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye sahiptir. Kıbrıs Türk tarafı kimin çözümden kimin çözümsüzlükten yana olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs’taki çözüme ancak adadaki gerçekler temelinde ulaşılabilir. Bundan sonra yeni bir müzakare süreci olacaksa bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir” dedi.

“Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız” diyen Erdoğan, Lefkoşa’da bugün ayrıca Meclis’te tertiplenecek özel oturuma katılarak bir hitap gerçekleştireceğini ve Ersin Tatar’la farklı alanlardaki projelerin açılışında bulunacaklarını açıkladı.

“Kıbrıs’ta adil ve kalıcı gelecek arzu ede taraflara tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum” diyen Erdoğan, “KKTC her türlü zorluğa rağmen kendi ayakları üzerinde duran bir devlettir. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edecektir” dedi.

MÜJDE İLE İLGİLİ İPUCU VERİR MİSİNİZ?

KKTC Parlamentosunda yapacağım konuşmada inşallah orada açıklayacağım.

‘KOSOVA’NIN TANINMASI KONUSUNDA MÜŞTEREK ÇALIŞMA YÜRÜTELİM’

Başta Azerbaycan olmak üzere değişik ülkelerle temasların üst düzey kurulması gayretimizdir. Bunları devam ettireceğiz. Benzer çalışmaları nerede mağdur, mazlum varsa yapıyoruz. Kosova için… Şu anda 114 olan sayı daha da arttıralım istiyoruz. Bu yıl BM Genel Kurulu’nda Biden ile orada yapacağım görüşmede bu konuları ele alacağız. Kosova’nın tanınması konusunda müşterek çalışma yürütelim. Bunu kendilerine teklif edeceğim.

YUNANİSTAN’IN GERİLİMİ ARTTIRICI AÇIKLAMALARI

Savunma Bakanım öyle bir haber çıktı ama gerçekle alakası yok diyor. Öyle bir yanlışın içine girmeleri onları zora sokar. Gereği neyse anında gereğini yaparız. Cenevre’deki toplantılarda Ersin Bey’in de dediği gibi eşit, egemen iki devletli çözümden bahsediyoruz. 40-50 senemizi onların söyledikleri ile geçirdik, netice alamadık. O devir bitti, kapandı. Azınlık felsefesini de kabul etmiyoruz. Öyle bir şey yok

ALMANYA’DAKİ İŞLETMELERE BAŞÖRTÜSÜ KISITLAMASI KARARI

Adalet Divanı ile ilgili bu atılan adım, söylenen sözler bu konuda parti sözcümüzün açık, net, güzel bir açıklaması var. Adalet Divanı’nın ismini değiştirmesi lazım. Adalet Divanı ile uzaktan yakından alakası yok. Önce inanç özgürlüğü nedir bunları öğrenmesi lazım. Acaba kipayı takanlar için bu tür bir şeyler söyleyebilirler mi? Önce gitsinler kipa ile ilgili kararlarını da gözden geçirsinler.

Başa dön tuşu