Kocaeli itfaiyesi dereden kurtardıkları köpekleri elleriyle kuruladı
İzmit ilçesi Kumla deresine düşen sokak köpeklerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri İzmit ilçesi kumla deresine düşen 2 köpeği kurtardı. Kurtarılan köpekleri itfaiye ekipleri elleriyle kuruladı. Kocaeli itfaiyesi dereden kurtardıkları köpekleri elleriyle kuruladı
DEREDEN ÇIKARILDILAR
Sabah saatlerinde 2 köpek İzmit ilçesi Kumla deresine düştü. İşe giden bir vatandaşlar dere içerisindeki köpekleri görünce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi. İhbarın ardından Kocaeli İtfaiyesi ekipleri hemen harekete geçti.
İTFAİYE ELLERİYLE KURULADI
Kısa sürede ihbar yapılan yere ulaşanKocaeli İtfaiyesi ekipleri merdivenle dereye indi. 2 İtfaiye ekibi köpekleri yakaladı. Yakalanan köpekler itfaiye erlerinin kucağında merdivenle dereden çıkarıldı. Bitkin halde ve derede ıslanan köpekleri itfaiye ekipleri elleriyle kuruladı.

DOĞAYA SALINDI
Kurulanan köpeklere daha sonra mama verildi. İtfaiye ekiplerince kontrolleri yapılan köpeklerde her hangi bir sıkıntı bulunmadığı belirlendi. Karınları doyurulan köpekler doğaya salındı.
—————————————————–
Kocaeli itfaiyesi
İtfaiye Dairesi Başkanlığının görevleri
MADDE 4 – İtfaiye Dairesi Başkanlığı bağlı Şube Müdürlükleri ile aşağıdaki görevleri yerine getirir.
Müdahale Şube Müdürlüğünün Görevleri
MADDE 5– Müdahale Şube Müdürlüğünün Görevleri aşağıdaki gibidir:
a) Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek.
b) Her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek; arazide, su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmak.
c) Su baskınlarına müdahale etmek.
d) Doğal afetler ve olağanüstü durumlarda kurtarma çalışmalarına katılmak.
e) Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) maddeleri ile kirlenmelerde arıtma işlemine yardımcı olmak.
f) Üst Yönetimden alınacak izinle Büyükşehir Belediyesi sınırları dışındaki olaylara müdahalede araç ve personel desteği sağlamak.
g) Talep edilmesi halinde orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarına katılmak.
h) İtfaiye Daire Başkanlığı haber Merkezine yapılan ihbar ve başvuruları değerlendirerek, ekipleri yönlendirmek ve müdahale edilen olayların ciddiyet durumuna göre Daire Başkanına bilgi vermek,olaylar hakkında rapor düzenlemek ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirlenen ücret tarifesine istinaden “Yangın Güvenliği Muayene ve Raporlama Ücreti” tahsil etmek.
i) İtfaiye Grup Amirliklerindeki personelin Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan günlük, aylık, yıllık eğitim planları doğrultusunda hizmet içi eğitimlerini yaptırmak.
j) Bağlı İtfaiye Grup Amirlikleri ve Gönüllü İtfaiye Müfrezeleri arasındaki koordinasyonu sağlamak.
k) Kamu ve Özel kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde müdahale edilen olayın büyüklüğüne istinaden ilgili kuruluşlardan yardım talep etmek; olay mahallinde uygun görülen yerlere sevkini ve idaresini sağlamak.
l) İtfaiyenin su alabileceği açık havuz ve su depoları yapmak.
m) Başvuru yapılması durumunda kilitli kapıların açılmasına Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şartlarının ve ücretlerinin belirlendiği karar doğrultusunda müdahale etmek.
n) Gerçek ve tüzel kişilere, Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirtilen ücret tarifesine istinaden itfaiye aracı ve ekipmanları kiralamak.
Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğünün Görevleri
MADDE 6- Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğünün görevleri aşağıdaki gibidir:
a) 09.09.2009 tarih ve 27344 sayılı bakanlar kurulu kararı yürürlüğe konulan, “Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik” ile verilen görevleri yapmak.
b) İnşaat ruhsatına tabi binaların mimari, tesisat ve elektrik projelerinin yangın güvenliği açısından inceleyerek uygunluğunu raporlandırmak.
c) Yapı kullanma izin belgesine ve işletme ruhsatına tabi binaların yerinde kontrolünü yaparak yangın güvenliği açısından uygunluğunu raporlamak ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirlenen ücret tarifesine istinaden ’’Yangın Güvenliği Muayene ve Raporlama Ücreti’’tahsil etmek.
d) İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı işbirliği içersinde; İmar Planlarına göre, parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı madde depolama yerlerini tespit etmek, yangınların önlenmesi ve olası yangınlardaki can ve mal kaybının en aza indirilmesi için Büyükşehir ölçeğinde ortak çalışmalar yapmak.
e) 5/6/1964 tarihli ve 6/3150 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sivil Savunma ile İlgili Şahsi Mükellefiyet, Tahliye ve Seyrekleştirme, Planlama ve Diğer Hizmetler Tüzüğü gereğince kurulan itfaiye servisi mükelleflerini eğitmek.
f) Halkı, kurum ve kuruluşları itfaiye hizmetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda toplantı, seminer ve tatbikatlar yapmak; yazılı ve görsel doküman hazırlamak.
g) Kamu ve özel kuruluşlara ait itfaiye teşkilatları personelinin eğitim ve yetiştirilmesine yardım etmek; bunların bina, araç-gereç ve donanımlarının itfaiye standartlarına uygunluğunu denetlemek ve gerektiğinde bu birimlerle işbirliği yapmak.
h) İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak protokol çerçevesinde okullara eğitim desteği sağlamak.
j) Gönüllü itfaiye personelini eğitmek ve yetiştirilmelerine yardımcı olmak.
k) İşbirliği içinde olduğumuz sivil toplum kuruluşlarına eğitim desteği sağlamak.
l) 02.12.2009 tarihli 8088 sayılı Başkanlık Makamı Oluruyla çıkan Baca Temizleme ve Denetim Genelgesi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bacaları temizlemek veya baca yetkililerince temizlenmesini sağlamak ve denetlemek.
m) Yangın önleme ve eğitim çalışmalarının verimliliğinin arttırılması amacıyla, ulusal ve uluslar arası uzman kişi ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak.
n) Belediye sınırları içinde meydana gelen yangın, sel ve benzeri olaylarda hasar tespit çalışmalarına yardımcı olmak.