Kocaeli’nde parklar meyve bahçesine dönüşüyor

Kent genelindeki yeşil alanlara 28 çeşit meyve fidanı dikiliyor. Malta eriğinden kestaneye, frenk üzümünden bademe kadar farklı türlerdeki fidanlar, Kocaeli’ndeki park ve bahçeleri adeta meyve bahçesine dönüştürüyor.
28 FARKLI MEYVE FİDANI
Sanayi kenti olarak anılan Kocaeli ağaçlandırma çalışmaları ile adeta yeni bir görünüm kazandı. 2004’teki kişi başına 1 metrekare olan yeşil alan oranı bu dönem ortalama 11 metrekareye ulaştı. Kenti daha yaşanabilir yapan ağaçlandırma çalışmalarında meyve fidanlarının yeri önemli rol oynuyor. Bu kapsamda Kocaeli’nin tüm ilçelerinde yer alan park ve bahçelere 28 farklı meyve fidanı dikiliyor.
ERİKTEN CEVİZE, KİRAZDAN İNCİRE
Dikilen meyve ağaçları bulunduğu ortam ve dikildiği alana göre değişiyor. Ağaçlar ahududu, ceviz, ayva, hünnap, kiraz, zeytin, malta eriği, nar, incir, kuşburnu, fındık gibi farklı tür meyvelerden oluşuyor.
HÜNNAP, AHUDUDU, KIZILCIK
Gülgiller familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli meyve veren ahududu; mayıs ve haziran aylarında yetişen, hoş kokulu ve 4-5 metrelik bir ağacın meyvesi olan hünnap; ağustos sonunda açan çiçekleri sarı, meyvesi ise koyu kırmızı olan kızılcık en ilgi çeken meyvelerden.
EŞSİZ GÖRÜNTÜLER OLUŞUYOR
Kentin dört bir yanına dikilen meyve fidanlarından Kocaeli’ndeki tüm vatandaşlar yararlanabiliyor. Vatandaşlar park ve bahçelerde gönüllerince hoşça vakit geçirirken dikilen meyvelerden zahmetsizce alabilme imkanı buluyor. Adeta meyve bahçeleri haline gelen park ve bahçeler, birçok rengin bir arada oluştuğu eşsiz görüntüler oluşturuyor.

.
.






