Kocaeli’de Uluslararası Kültür Buluşması: 46 Ülkeden Öğrenciler Bir Araya Geldi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Kültür Buluşması’nda 46 ülkeden öğrenciler kültürlerini tanıttı. Başkan Tahir Büyükakın, “Kocaeli öğrenci dostu bir şehir oldu” dedi.
Kocaeli’de Uluslararası Kültür Buluşması: 46 Ülkeden Öğrenciler Bir Araya Geldi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden üniversite eğitimi için Kocaeli’ne gelen öğrencileri “Uluslararası Kültür Buluşması” etkinliğinde bir araya getirdi. İzmit Kent Meydanı’nda düzenlenen organizasyonda öğrenciler, kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulurken mezuniyet sevincini de yaşadı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi DİLMER ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte 46 farklı ülkeden gelen öğrenciler stantlar kurarak geleneksel kıyafetlerini, yöresel lezzetlerini, halk oyunlarını ve kültürel değerlerini katılımcılarla paylaştı.
Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Nebi Karakoyun, akademisyenler, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Büyükakın Stantları Tek Tek Ziyaret Etti
Etkinlik alanında kurulan stantları gezen Başkan Tahir Büyükakın, öğrencilerle sohbet ederek onların kültürleri hakkında bilgi aldı. Büyükakın, yaptığı konuşmada Kocaeli’nin uluslararası öğrenciler için önemli bir eğitim ve yaşam merkezi haline geldiğini belirtti.
“Kocaeli’nin gerçekten öğrenci dostu bir şehir olduğunu burada bir kez daha görüyoruz” diyen Büyükakın, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileri misafir olarak gördüklerini ifade etti.
“Kendinizi Bu Şehrin Bir Parçası Olarak Görün”
Uluslararası öğrencilere seslenen Başkan Büyükakın, “Kendinizi burada yabancı hissetmeyin. Bu şehrin bir evladı gibi düşünün. Burada yaşadığınız süre boyunca dostluklarınızı geliştirin, güzel anılar biriktirin. Ülkelerinize döndüğünüzde Kocaeli ile kurduğunuz bağları yaşatın. Burada kurulan dostluklar yarın ülkeler arasında gönül köprülerine dönüşecektir” dedi.
Üniversitelerden Büyükşehir’e Teşekkür
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, etkinliğin uluslararası öğrencilerin uyum sürecine önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerimizin bir arada olduğu bu tablo bizleri mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız öğrencilerimizi büyük bir samimiyetle kucaklıyor” ifadelerini kullandı.
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ise Türkiye’nin uluslararası öğrenciler açısından önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayarak, mevcut ortamın birçok Batı ülkesinden daha sıcak ve kapsayıcı olduğunu söyledi.
Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Nebi Karakoyun da etkinliğin kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek organizasyona destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
Kültürler İzmit’te Buluştu
Uluslararası Kültür Buluşması’nda öğrenciler ülkelerine özgü müzikler, dans gösterileri ve kültürel sunumlarla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik kapsamında KOÜ DİLMER, GTÜ ve KOSTÜ TÖMER’den mezun olan öğrencilere sertifikaları da takdim edildi.
Öğrencilerden Büyükakın’a Teşekkür
Program boyunca düzenlenen bilgi yarışmaları, kültürel atölyeler, DJ performansları ve konserler gençlere eğlenceli anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi iştiraki Antikkapı tarafından öğrencilere soğuk şerbet, dondurmalı irmik tatlısı, nohutlu pilav ve lokma ikram edildi.
Etkinliğin sonunda uluslararası öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek Kocaeli’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.





