Nokta Reklam
Güncel

ŞOK!Türk Jetleri Havalanamadı!

Güvenlik uzmanlarına göre, Suriye’deki hava savunma sistemi Türk uçaklarına kilitlendi ve yeni bir kriz çıkmasını istemeyen Türkiye jetleri uçurmamaya başladı.

Milliyet’te yer alan habere göre, Türk ordusu IŞİD ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD hedeflerini vurmaya devam ederken, operasyonda son iki haftada bazı önemli değişiklikler yaşandı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, daha önce hava harekatlarına katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, son dönemde bu harekatlara katılmamaya başladı.

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin rutin Fırat Kalkanı Harekâtı bilgilendirmesinde bu durum “Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak ‘yerde bekler’ uçak görevlendirilmiştir”ifadeleriyle aktarıldı.

Savaş uçakları, son olarak operasyonun 61. gününde uçtu. Jetler, Cubban’ın güneyi ve Burj’daki dört hedefe düzenledikleri saldırılarda, savunma mevzisi olarak kullanılan dört bina ile IŞİD üyesi 11 teröristi vurdu.

Türk jetlerinin operasyonun 58. gününde PYD hedeflerini vurması ise, asıl değişikliğe neden olan unsur. Savaş uçakları PYD’ye ait 18 hedefi bombaladı, terör örgütü tarafından karargah, mevzi, silah deposu olarak kullanılan binalar imha edilirken, en az 160 terörist vuruldu.

Anadolu Ajansı’na göre, PYD’yi vuran saldırı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçakların sonraki görevlerini etkiledi.

Başa dön tuşu