Nokta Reklam
SporYaşam

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe’de: Startı Tahir Büyükakın Verdi

Kartepe’de enduro heyecanı: 40 sporcu zorlu parkurda mücadele ediyor

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe’de: Startı Tahir Büyükakın Verdi

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışları Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde başladı. Motocross Park Kartepe’de gerçekleştirilen organizasyonda GP genel klasman yarışlarının startını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın verdi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden sporcuların mücadele ettiği şampiyona, 9 Ağustos Pazar günü yapılacak final yarışlarıyla tamamlanacak.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları
Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları

Süper Enduro heyecanı Kartepe’ye taşındı

Kocaeli, motor sporlarının önemli organizasyonlarından biri olan Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Kartepe’de düzenlenen ikinci ayak yarışları, hem sporcuları hem de motor sporları tutkunlarını bir araya getirdi.

650 metre uzunluğundaki ekstrem parkurda mücadele eden sporcular; doğal zorlukların yanı sıra özel olarak hazırlanan yapay engelleri de aşmaya çalışıyor. Yarışları takip eden sporseverler ise parkurdaki mücadeleye yoğun ilgi gösteriyor.

Yarışların startını Tahir Büyükakın verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyona Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da katıldı.

GP genel klasman yarışlarının startını veren Büyükakın, yarış öncesinde sporcularla bir araya gelerek kendilerine başarılar diledi. Büyükakın daha sonra parkurdaki mücadeleyi bir süre takip etti.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları
Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları

GP yarışını Mehmet Emin Musaoğlu kazandı

Şampiyonanın GP genel klasman yarışında İznik Motosiklet Spor Kulübü sporcusu Mehmet Emin Musaoğlu birinci oldu.

Ekstrem parkurda kadınlardan gençlere, usta sporculardan veteranlara kadar toplam 40 sporcu mücadele ediyor. Son üç yılın Türkiye şampiyonu olan Kağıtspor sporcusu Mustafa Resul Kurtuluş da prestij genel klasman kategorisinde şampiyonada yer alıyor.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları
Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 7 kategoride düzenleniyor

Kartepe’deki yarışlar toplam 7 kategoride gerçekleştiriliyor:

  • Prestij genel klasman
  • Usta genel klasman
  • Hobi genel klasman
  • Genç genel klasman
  • Veteran genel klasman
  • GP genel klasman
  • Kadın genel klasman

Sporcular, dereceye girebilmek için Motocross Park Kartepe’nin zorlu engellerini aşmaya çalışıyor.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları
Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Kartepe yarışları

Final yarışları 9 Ağustos’ta

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın Kartepe ayağı, 9 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek final yarışlarıyla tamamlanacak.

Finalde sporcular yeniden ekstrem parkura çıkacak. Yarışların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri düzenlenecek törenle verilecek.

Organizasyon; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kartepe Belediyesi ve Kartepe Motosiklet Kulübü iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu